Image module
Image module

CRYSTAL FIGHTERS

+ NIÑA COYOTE ETA CHICO TORNADO

Data:

24 JULIOL

Obertura de portes:

19:30 h

Inici concert:

21:00 h

COMPRAR ENTRADES

Els Crystal Fighters són una banda londinenca instal·lada en el centre de l’huracà de la música que marca tendència festiva. La culpa va ser primer de dos singles que en 2010 van pujar com l’escuma a l’alt de la blogosfera, “Xtatic Truth” i “I Love London”. Va costar trobar una etiqueta per a definir-los: low-fi tropical electro, electro-folk, folktrónica? Es van acceptar les tres i alguna altra. La seua mescla de gèneres no només va cridar l’atenció per peculiar, sinó perquè la van anar servint en directe amb un extra d’eufòria i passió. Remetent al house eivissenc, passant a prop del drum & bass i deixant anar l’adrenalina (ells i el públic) amb la txalaparta, una percussió tradicional basca, incrustada en la seva pluja de ritmes.

Els seus àlbums “Everything is my family” (2016) i “Cave Rave” (2013), els ha situat com una de les bandes que millor han sabut integrar bases i ritmes tradicionals connectant amb un públic que va creixent exponencialment a cada cançó nova que treuen i que omple les pistes de ball i les macrofestes, atret per la seva vitalitat, lluminositat psicodèlica, eufòria i passió. El nom Crystal Fighters procedeix del títol d’una òpera inacabada que l’avi de Laure, una de les integrants del grup, va escriure en el final de la seva vida marcat per la demència. Amb això, la banda pretén mantenir viu el caràcter salvatge i indòmit, fora dels convencionalismes i l’avorriment social.

En 2019 la banda està realitzant una gira pels principals escenaris i festivals europeus que arribarà a València el 24 de juliol, on presentaran les cançons del nou disc.

BANDA CONVIDADA:

NIÑA COYOTE ETA CHICO TORNADO

Image module

Niña Coyote eta Chico Tornado és una banda donostiarra integrada per Úrsula Strong i Koldo Soret, nascuda de milers d’hores d’improvisació en el local. Si tinguerem que definir breument el seu so, les paraules “contundent”, “immediat” i “profund” ens vindrien immediatament al pensament. Amb un format bàsic de guitarra-veu i bateria, el duet ens submergeix en una experiència que arrebata els cosos y les ànimes de les audiències per la seua arrassadora presència escènica. Cada actuació seua trancorre en un tornado de celebració tribal.

El seu últim disc, “Aitzstar”, obri nous camins per al seu rock àrid i rotund que ja és marca de la casa i que transita per paratges stoner i intensitats pròpies dels setanta, així com ritmes contagiosos i crits necessaris contra un present que no és tan bonic com alguns el volen pintar. Pocs grups poden presumir d’un directe tan intens i addictiu. A cada concert que ofereixen, multipliquen el nombre de seguidors.

PROGRAMACIÓ

JUNY

30jun10:00 pmDAVID BISBAL

JULIOL

03jul10:00 pmLOREENA McKENNITT

04jul10:00 pmANA BELÉN

05jul8:30 pmPOETAS DEL ROCKKIKO VENENO + BEBE + XAVI SARRIÀ

06jul7:10 pmMISS BOLIVIAAMPARANOIA + TREMENDA JAURIA + SES + TESA

09jul10:00 pmLUIS FONSI

10jul9:00 pmECHO & THE BUNNYMENJÚLIA

11jul7:45 pmFESTA ROTOTOM SUNSPLASHGREEN VALLEY + THE DANCE CRASHERS + JAMALEÒNICS

12jul10:00 pmLEIVAENTRADES EXHAURIDES

13jul8:00 pmCORAZONADASLUZ CASAL + MORGAN + GYPSY Y LOS GATOS RUMBEROS

16jul10:00 pmANDRÉS CALAMARO

17jul10:00 pmKETAMA

18jul10:00 pmDULCE PONTES

19jul8:30 pmALFRED GARCÍAELS JOVENS + TARDOR

20jul9:00 pmISEO & DODOSOUNDAUXILI + ROBA ESTESA

23jul10:00 pmAITANA

24jul9:00 pmCRYSTAL FIGHTERSNIÑA COYOTE ETA CHICO TORNADO

25jul9:00 pmLA CASA AZUL + XOEL LÓPEZ